Donut ananas burger
(20 minuten voorbereiding 10 minuten bereiding)
Ingrediƫnten:
- 1 donut p.p.
- 1 plak ananas p.p.
- 1 rode peper
- 4 eetlepels suiker (mag ook rietsuiker zijn)
- Ijs na keuze
Benodigdheden:
- BBQ met deksel
- BBQ tang
- Een bak om de ananas te marineren
Bereiding:
- Snij plakken van de ananas en verwijder de kern en de schil. (let op laat de plakken heel)
- Doe de plakken ananas in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Meng de ananas plakken goed met de suiker.
- Snij de rode peper door en verwijder de zaadjes.
- Snij de rode peper zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de ananas en meng goed door.
- Laat de ananas minimaal 15 minuten marineren.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op ongeveer 150 graden.
- Snij de donut door zodat je 2 plakken hebt.
- Grill de donut om en om aan op de BBQ. (blijf er bij staan en zorg dat de donut niet verbrand)
- Grill nu de ananas plakken op de BBQ. Blijf ook hier bij anders verbrand de suiker.
- Serveer een ananas plak tussen de twee helften van de donut.
- Serveer de donut ananas burger met een bol ijs naar keuze.