Ingrediƫnten:
- 7 dunne of 4 flinke asperges per persoon
- extra virgin olijfolie
- 1 tl zout
- 2 tl Italiaanse kruidenmix of een BBQ rub
- Grana Pedano
- Balsamico azijn
Aan de slag: Maak de bbq gereed voor een directe bereiding met 2 warmte zones.
Bereiding:
Mix een eetlepel olie met een eetlepel kruiden of BBQ-helden rub. Laat dit een paar
minuten staan zodat de kruiden een beetje kunnen oplossen in de olie.
Snij de harde onderkanten van de asperges en schil de buitenkant.
Leg de geschilde asperges op een groot bord en schenk de olijfolie met kruiden over de
asperges en rol ze er doorheen zodat alles bedekt is.
Zorg voor een redelijk hete barbecue met 2 zones en maak, zoals altijd, het rooster goed
schoon.
Leg de asperges direct over de hete kolen met de dunnere stukken net niet over de kolen.
Je legt ze natuurlijk haaks op het rooster anders ben je ze kwijt.
Laat ze nu een minuut of 5 liggen en check af en toe dat het niet te hard gaat. Een paar
donkerbruine stukken is prima, zwart is jammer. De andere kant hoeft maar een minuut of
2 a 3.
Nu laat je ze aan de koele kant liggen tot ze zacht genoeg zijn. Dunnere asperges zullen
eerder klaar zijn dan de dikkere.
Leg de asperges op een bord en laat ze even afkoelen.
Druppel nu een beetje olie, balsamicoazijn en de geraspte kaas erover heen. Heb je geen
balsamicoazijn dan is een beetje citroensap ook goed.