Gegrilde tournedos met geroosterde groentes en aardappel
(10 minuten voorbereiding 20 minuten bereiding)
Ingrediƫnten:
- Het aantal gewenste tournedos
- 2 winterpenen (voor 2 personen)
- 4 middelgrote vastkokende aardappelen (voor 2 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel aceto balsamico azijn
- Peper & zout
- Olijfolie (om te bakken)
Benodigdheden:
- BBQ met deksel en eventueel de mogelijkheid tot indirect bereiden
- BBQ tang
- Kernthermometer
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding.
- Schil de winterpenen en snij deze in battons.
- Was de aardappelen en snij deze in parten.
- Besprenkel de winterpeen en aardappel met olijfolie en leg deze boven het directe gedeelte van de BBQ. Grill de aardappelen en groente om en om aan en laat deze daarna verder garen boven het indirecte gedeelte van de BBQ tot deze beetgaar zijn.
- Meng voor de saus de 2 eetlepels olijfolie met de aceto balsamico azijn. (let op dit is een geschifte saus)
- Laat de tournedos op kamertemperatuur komen en besprenkel deze met olijfolie.
- Grill de tournedos om en om tot een kerntemperatuur is bereikt van 50 graden (rare).
- Laat de tournedos 3 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
- Kruid de tournedos met peper en zout.
- Leg de winterpeen en aardappel op een bord, leg hier de tournedos bij en besprenkel het geheel met de geschifte aceto saus.