Ingredienten:
- 1kg aardbeien
- sap van 2 sinaasappel
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- optioneel: munt of dragon
- optioneel: Grand Marnier
- Optioneel: vanille ijs.
Aan de slag: Bereid de BBQ voor op indirecte warmte op 200°C.
Pureer met een staafmixer 100 gram van de aardbeien. Voeg daar het sap van een sinaasappel en
de suiker aan toe. Dit is de basis van jouw saus.
Je kunt hier vervolgens alle kanten mee op zoals bijvoorbeeld fijngesneden munt of dragon maar
ook Grand Marnier of een andere likeur (begin met drie eetlepels, je kunt als het klaar is proeven
en eventueel nog wat toevoegen).
Snij van de overige aardbeien de bovenkant af en zet ze rechtop in de bakvorm. Schenk
vervolgens voorzichtig de aardbeien-sinaasappelsaus tussen de aardbeien.
Zet de ovenschaal op de BBQ en laat de aardbeien in tien minuten warm worden tot de saus
lekker begint te pruttelen.
Haal de aardbeien van de BBQ en serveer naar wens met een bolletje ijs en een kletskop of een
heerlijke panna cotta.
Eet smakelijk!