geen_foto

Pakketje van witte asperges.

Ingrediënten:

  • 500 gram Witte Asperges
  • 150 milliliter Witte Wijn
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Grof Zeezout
  • 4 eetlepels Kruidenboter (zelf maken)
  • 250 gram Ongezouten Roomboter
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 eetlepels Gehakte Verse Peterselie
  • 1 eetlepel Gehakte Verse Bieslook
  • 1 eetlepel Gedroogde Chili Vlokken
  • Versgemalen Peper & Grof Zeezout

Aan de slag: Maak de BBQ klaar voor een directe en indirecte bereiding op 180/200°C.

We beginnen met het maken van de kruidenboter.
Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, zodat je alle ingrediënten er
goed doorheen kunt mengen.
Doe de boter in een ruime mengkom en voeg de fijngehakte kruiden, de chili vlokken en peper en
zout naar smaak toe. Knijp er vervolgens de teentjes knoflook in uit en meng alle ingrediënten
goed door elkaar.

Neem nu een flink stuk vershoudfolie en leg deze op je werkblad. Lepel je kruidenboter op het folie
en vorm tot een rechthoekige reep. Rol nu het vershoudfolie op en vorm tegelijk een ronde staaf
van de boter. Draai beide uiteinden van het folie strak dicht en leg een uurtje in de koelkast om
weer op te stijven.

Na een uur heb je een stevige rol kruidenboter, waar je je benodigde porties af kunt snijden.
Schil de asperges met een dunschiller en snijdt de houtachtige uiteinden er af.
Neem nu een 2 flinke stukken aluminiumfolie en leg deze zo op je werkblad dat je zo een
luchtdicht pakketje kunt maken.
Doe dit door er een horizontaal neer te leggen en de ander er haaks overheen, zodat je een ‘+’ van
aluminiumfolie krijgt.

Leg de asperges in het midden van het aluminiumfolie en schep de kruidenboter er overheen.
Bestrooi de asperges met zwarte peper en een klein beetje grof zeezout.
Maak nu een waterdicht pakketje van het folie, maar laat één kant nog open. Giet via deze ingang
de wijn in het pakketje en maak het vervolgens helemaal dicht.

Is de BBQ op temperatuur?
Leg het pakketje dan eerst op het directe deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Laat
het daar 5 minuten liggen, zodat het vocht goed heet kan worden.
Verplaats het pakketje na die 5 minuten naar het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ weer
met de deksel. Gaar de asperges daar 30 minuten.

Prik na 30 minuten met een mes wat gaatjes in de bovenkant van het pakketje en laat de asperge
zo nog 5 minuten op de BBQ liggen. Zo kan een groot deel van de stoom al ontsnappen.
Haal nu het pakketje met asperges van de BBQ. Let op, het pakketje is heet, dus gebruik BBQ
handschoenen of een goede tang. Laat het pakketje op een bord nog 5 minuutjes rusten voor je
het opent en de asperges serveert.
Eet smakelijk!

Korting, acties en workshop informatie

De Crole Nieuwsbrief