geen_foto

Zalm bonbons van de rookplank.

Ingrediënten:

  • 400 gram zalm zonder huid
  • 1 Lente-ui
  • 1 Rode Spaanse chilipeper
  • 1⁄3 Limoen
  • 2 takjes koriander
  • 100 ml zoete sojasaus
  • 1 tl wasabipasta
  • 10 plakjes ingelegde gember
  • 1 el Kewpie mayonaise (Japanse mayonaise)

Voorbereiding:
1 Snijd de zalmfilet in 10 gelijke blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Verwijder het
steeltje van de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Snijd
de limoen in plakjes. Pluk de blaadjes van 1 takje koriander en snijd ze fijn.
2 Meng voor de marinade de sojasaus en de wasabi pasta. Houd 10 ringetjes van de lente-ui en
de chilipeper apart (bewaar in de koelkast) en meng de rest met de limoenplakjes en fijngesneden
koriander door de marinade. Wentel de zalmblokjes erdoor en laat ze 2 uur in de koelkast
marineren.

Bereiding:
1 Week de rookplank 30 minuten in ruim water. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en
breng, met het rooster, naar een directe temperatuur van 170 °C.
2 Dep de rookplank droog en leg de zalmblokjes erop. Plaats het plankje op het rooster en sluit de
deksel van de EGG. Laat de zalm 8-10 minuten roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 °C
heeft bereikt. Pluk intussen de blaadjes van het tweede takje koriander en snijd ze in dunne
reepjes. Laat de plakjes gember uitlekken.
3 Haal de grillplank uit de EGG en spuit de Kewpie mayonaise over de zalm. Garneer met de
chilipeper, de bosui, de ingelegde gember en de koriander.
Eet smakelijk!

Korting, acties en workshop informatie

De Crole Nieuwsbrief