Ingrediënten:
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 50 gram crème fraîche
- 70 gram cheddar, geraspt
- 1 lente-ui
- Zout en peper naar smaak, vers gemalen
- 8 plakken gerookt ontbijtspek
- 3 el bbq rub
Maak de Big Green Egg gereed voor een indirecte bereiding op 180°C graden.
Aan de slag:
Kook de aardappels in licht gezouten water beetgaar.
Snijd ondertussen de lente-ui in dunne ringen.
Snijd een topje van elke aardappel en hol ze met een klein lepeltie uit.
Meng de uitgelepelde aardappelvulling met de crème fraîche, de helft van de cheddar en de lente-
ui, zout en peper en vul hiermee de uitgeholde aardappels.
Wikkel om elke aardappel twee plakken gerookt ontbijtspek (zet eventueel vast met
cocktailprikkers) en bestrooi daarna met BBQ-rub.
Zet de aardappels rechtop op het rooster en verdeel de overgebleven cheddar erover. Rooster ze
20-30 minuten, tot de kaas gesmolten en het ontbijtspek krokant uitgebakken is.