Vlees van levende runderen

De wereldwijde voedselketen hervormen?

Gewoon rundvlees van levende koeien? Geen verre toekomst en al dichterbij dan je denkt! De Crole Hoeve is actief betrokken bij het proces om een gecultiveerde rundvleesboerderij te worden. De reden hiervoor is dat het tegenwoordig mogelijk is om kwaliteitsrundvlees te produceren zonder dat er runderen geslacht worden. 

Door te verkennen wat de mogelijkheden zijn om gecultiveerd rundvlees te produceren willen we je uiteindelijk laten genieten van een heerlijk stuk vlees dat beter is voor het milieu en waar het dier niet geslacht hoeft te worden! 

Kwaliteit, dierenwelzijn en genieten zijn dan ook niet voor niets de kernbegrippen die binnen Crole Natuurrund leidend zijn. 

Met onze partner RESPECTfarms verkennen we de weg naar een betere toekomst, voor natuur, mens en dier.

Gecultiveerd vlees is

Beter voor jou

Het cultiveren van rundvlees is van begin tot eind een gecontroleerd proces. Daardoor is exact bekend wat er in het vlees zit.
Gecultiveerd vlees is

Beter voor dieren

Runderen kunnen blijven leven, zo simpel is het! Geen van de runderen hoeft te worden geslacht voor de vleesconsumptie. Er wordt alleen een klein stukje vlees van ongeveer een halve gram gebruikt.

Stap 1.

Een klein beetje is genoeg

Net zoals een boer de beste runderen kiest voor de slager, worden voor gecultiveerd rundvlees de beste en gezondste runderen geselecteerd. In plaats van naar de slager te gaan, kunnen de runderen vrij rondlopen op het land, nadat we ongeveer een halve gram aan vlees hebben afgenomen.

Stap 2.

De juiste voeding

De beste dieren beginnen hun reis op een boerderij met vrije uitloop. Natuurlijk voedsel en een natuurlijke omgeving helpt hen sterk te groeien – dus dat is precies wat de cellen wordt aangeboden. Veel voedingsstoffen, vitaminen, een behaaglijk klimaat en frisse lucht.

Stap 3.

Natuurlijke groei

Door de natuur haar gang te laten gaan, groeien de cellen uit tot volwaardige spieren en vet – net zoals in een rund. En met voldoende zorg en aandacht wordt het vlees snel volgroeid.

Stap 4.

Lekker genieten!

Vlees van een levend rund is niet te onderscheiden van het vlees zoals jij gewend bent, het sist, het is sappig en het is klaar om te eten. Het verschil? De runderen lopen lekker rond in de Nederlandse natuurgebieden en het is een stuk gezonder voor onze planeet!