Gevulde picanha (invertida)
Ingrediënten
- 1 picanha
- 2 paprika’s
- Parmezaanse kaas
- Zout
- BBQ rub
Bereiding
- Bereid de BBQ voor voor indirect garen op een temperatuur van 140
graden. - Leg de picanha met de vlees kant op de snijplank.
- Snij de vet kant in met een ruitmotief.
- Bestrooi de vet kant met zout en wrijf dit goed in.
- Bestrooi de vlees kant van de picanha met de BBQ rub.
- Steek een mes in de picanha en snijd voorzichtig open.(let op dat je hem
niet los snijd) - Snijd de (gepofte) paprika in dunne reepjes.
- Vul de picanha met de paprika reepjes en de kaas.
- Maak de picanha dicht met cocktailprikkers.
- Leg de picanha op de BBQ met de vet kant naar boven.
- Gaar de picanha tot een kerntemperatuur van 50 graden (of verder als je
niet van rood vlees houd) - Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Serveer het vlees in mooi plakken.