Ingrediënten:
- 300 gram hertenbout
 - 2 banaansjalotten, schoongemaakt
 - Bieslook naar smaak
 - Peper en zout
 - Balsamico azijn
 - Olijfolie
 - 10 kwarteleieren
 - 1 briochebrood
 
Bereidingswijze:
- Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 180 graden
 - Verwarm een poffertjespan op de BBQ en vet deze in met zonnebloemolie
 - Snijd van de hertenbout 300 gram af en verwijder al de vliezen en pezen.
 - Snijd eerst dunne plakken van het vlees (eventueel met de snijmachine), vervolgens
dunne reepjes en als laatste fijne blokjes. - Snipper de banaansjalotten zo fijn mogelijk
 - Snijd de bieslook in fijne ringen
 - Meng de sjalot en bieslook bij de tartaar en breng dit op smaak met peper, zout, een
beetje balsamico azijn en olijfolie voor de smeuïgheid. - Snijd van de brioche dunne plakken en snijd ze in de gewenste maat
 - Smeer ze in met olijfolie, peper en zout en rooster ze goudbruin op de BBQ
 - Bak de kwarteleieren in de poffertjespan op de BBQ en zorg dat de dooier lopend
blijft. - Doe de tartaar op de toast van brioche en leg er vervolgens het eitje op.
 - Werk af met versgemalen peper en bieslook