Tartaar van hert | brioche | kwartelei | bieslook

Ingrediënten:

  • 300 gram hertenbout
  • 2 banaansjalotten, schoongemaakt
  • Bieslook naar smaak
  • Peper en zout
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • 10 kwarteleieren
  • 1 briochebrood

Bereidingswijze:

  • Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 180 graden
  • Verwarm een poffertjespan op de BBQ en vet deze in met zonnebloemolie
  • Snijd van de hertenbout 300 gram af en verwijder al de vliezen en pezen.
  • Snijd eerst dunne plakken van het vlees (eventueel met de snijmachine), vervolgens
    dunne reepjes en als laatste fijne blokjes.
  • Snipper de banaansjalotten zo fijn mogelijk
  • Snijd de bieslook in fijne ringen
  • Meng de sjalot en bieslook bij de tartaar en breng dit op smaak met peper, zout, een
    beetje balsamico azijn en olijfolie voor de smeuïgheid.
  • Snijd van de brioche dunne plakken en snijd ze in de gewenste maat
  • Smeer ze in met olijfolie, peper en zout en rooster ze goudbruin op de BBQ
  • Bak de kwarteleieren in de poffertjespan op de BBQ en zorg dat de dooier lopend
    blijft.
  • Doe de tartaar op de toast van brioche en leg er vervolgens het eitje op.
  • Werk af met versgemalen peper en bieslook
Korting, acties en workshop informatie

De Crole Nieuwsbrief