Speenvarken moinkballs | radijs | groene appel | remoulade

Ingrediënten:

  • 1 ham van het speenvarken
  • 1 à 2 eieren
  • Paneermeel
  • 30 plakken gedroogde ham of ontbijtspek
  • BBQ rub naar smaak
  • 1 bosje radijsjes
  • 5 Granny Smith appels
  • Sushi azijn of zoetzuur (100 ml water, 100 ml azijn en 100 gram suiker)
  • 3 eieren
  • 300 gram mayonaise
  • 25 gram augurk
  • 15 gram kappertjes
  • 20 gram sjalot
  • 10 gram dragon
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram dille
  • 10 gram bieslook

Bereiding moinkballs:

  • Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 150 graden
  • Verwijder vliezen en pezen van de ham van het speenvarken en snijd deze in kleine
    stukken die door de gehaktmolen kunnen
  • Draai het speenvarken tweemaal door de gehaktmolen voor een fijne structuur
  • Breng het speenvarken gehakt op smaak met een BBQ rub naar keuze, ei en
    paneermeel.
  • Draai van het gehakt ballen ter grootte van een bitterbal en reken op 3 tot 4 ballen
    per persoon
  • Omwikkel de ballen met de ham of spek en prik er een cocktailprikker in
  • Leg de ballen op de BBQ en gaar ze tot ze een kern hebben bereikt van 60 graden
  • Smeer ze in met BBQ-saus, leg ze terug en gaar ze verder tot een kerntemperatuur
    van 70 graden. Haal ze hierna van de BBQ en verwijder de prikker
    Bereiding garnituur
  • Maak het zoetzuur door de azijn aan de kook te brengen met de suiker
  • Voel je vrij om hier kruiden en specerijen toe te voegen
  • Wanneer de azijn en suiker hebben gekookt, voeg dan het koude water toe. Hierdoor
    koelt het sneller af en heb je minder wachttijd.
  • In plaats van het zoetzuur kan ook gebruikt worden gemaakt van sushi azijn
  • Was de radijsjes en snijd ze in kleine partjes
  • Voeg hier het zoetzuur aan toe en laat ‘zo lang mogelijk’ marineren
  • Snijd op het laatste moment dunne reepjes van de groene appel (anders gaan ze
    verkleuren)

Bereiding remoulade

  • Kook de eieren in ruim water en zorg dat ze hard gekookt zijn (8-10 minuten)
  • Pel ze en snijd ze fijn. Dit kan ook met een draadspaan.
  • Snipper de augurk en de sjalot
  • Hak de kappertjes zodat er geen hele kappertjes over zijn gebleven
  • Hak de verse kruiden fijn
  • Doe de mayonaise in een bakje en voeg de kruiden, augurk en sjalot toe en breng op
    smaak met peper en zout
Korting, acties en workshop informatie

De Crole Nieuwsbrief