Ingrediënten:
- 1 ham van het speenvarken
 - 1 à 2 eieren
 - Paneermeel
 - 30 plakken gedroogde ham of ontbijtspek
 - BBQ rub naar smaak
 - 1 bosje radijsjes
 - 5 Granny Smith appels
 - Sushi azijn of zoetzuur (100 ml water, 100 ml azijn en 100 gram suiker)
 - 3 eieren
 - 300 gram mayonaise
 - 25 gram augurk
 - 15 gram kappertjes
 - 20 gram sjalot
 - 10 gram dragon
 - 10 gram peterselie
 - 10 gram dille
 - 10 gram bieslook
 
Bereiding moinkballs:
- Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 150 graden
 - Verwijder vliezen en pezen van de ham van het speenvarken en snijd deze in kleine
stukken die door de gehaktmolen kunnen - Draai het speenvarken tweemaal door de gehaktmolen voor een fijne structuur
 - Breng het speenvarken gehakt op smaak met een BBQ rub naar keuze, ei en
paneermeel. - Draai van het gehakt ballen ter grootte van een bitterbal en reken op 3 tot 4 ballen
per persoon - Omwikkel de ballen met de ham of spek en prik er een cocktailprikker in
 - Leg de ballen op de BBQ en gaar ze tot ze een kern hebben bereikt van 60 graden
 - Smeer ze in met BBQ-saus, leg ze terug en gaar ze verder tot een kerntemperatuur
van 70 graden. Haal ze hierna van de BBQ en verwijder de prikker
Bereiding garnituur - Maak het zoetzuur door de azijn aan de kook te brengen met de suiker
 - Voel je vrij om hier kruiden en specerijen toe te voegen
 - Wanneer de azijn en suiker hebben gekookt, voeg dan het koude water toe. Hierdoor
koelt het sneller af en heb je minder wachttijd. - In plaats van het zoetzuur kan ook gebruikt worden gemaakt van sushi azijn
 - Was de radijsjes en snijd ze in kleine partjes
 - Voeg hier het zoetzuur aan toe en laat ‘zo lang mogelijk’ marineren
 - Snijd op het laatste moment dunne reepjes van de groene appel (anders gaan ze
verkleuren) 
Bereiding remoulade
- Kook de eieren in ruim water en zorg dat ze hard gekookt zijn (8-10 minuten)
 - Pel ze en snijd ze fijn. Dit kan ook met een draadspaan.
 - Snipper de augurk en de sjalot
 - Hak de kappertjes zodat er geen hele kappertjes over zijn gebleven
 - Hak de verse kruiden fijn
 - Doe de mayonaise in een bakje en voeg de kruiden, augurk en sjalot toe en breng op
smaak met peper en zout