Forel | venkel | asperge | gerookte beurre blanc

Ingrediƫnten:

  • 4-5 hele forellen, zonder de ingewanden en schoon
  • 200gram boter
  • 2 tenen knoflook, schoongemaakt
  • 4 sjalotten, schoongemaakt
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes dragon
  • De steeltjes van peterselie
  • 5 gram peperkorrels
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml sushi azijn
  • 2 stuks venkel
  • 1 bosje groene asperge
  • Dille naar smaak

Bereiding gerookte beurre blanc:

  • Rook de boter koud met rookmot of harde kruiden. Laat vervolgens opstijven in de
    koeling.
  • Snij de knoflook en sjalotten in fijne ringetjes
  • Doe in een steelpannetje een scheutje neutrale olie en zweet hierin zonder te
    kleuren de sjalot, knoflook, peperkorrels en laurier aan
  • Voeg de peterselie stelen en dragon toe
  • Voeg de witte wijn en sushi azijn toe en laat het geheel indampen tot de helft (250
    ml)
  • Zeef de saus basis zodat alleen de vloeistof overblijft
  • Voeg 150 ml slagroom toe en laat weer tot de helft inkoken (200 ml)
  • Monteer de saus daarna op met de gerookte boter waar je ongeveer 150-200 gram
    van nodig zult hebben
  • Breng vervolgens op smaak met zout

Bereiding forel:

  • Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot 180 graden
  • Controleer of de forellen schoon zijn van binnen
  • Kruid ze met zout aan de binnen-en buitenkant
  • Snijd de citroen in dunne schijfjes en vul de forel met de citroen en wat verse kruiden
  • Wrijf de forel daarna in met wat neutrale olie
  • Grill de forel aan beide kanten op de BBQ totdat ze mooi gaar zijn
  • Haal de filets van de middengraat af en haal de kleine graatjes eruit voor het
    serveren

Bereiding garnituur

  • Snijd met een dunschiller dunne linten van de asperge en laat deze rauw
  • Snijd de venkel in de lengte door en grill deze zodat ze een roostersmaak hebben
    gekregen
  • Vervolgens met behulp van de snijmachine of een Japanse mandoline flinterdunne
    plakken snijden
  • Leg ze daarna in ijswater samen met de asperges. Hierdoor krullen ze wat op
  • Haal de venkel en asperge uit het water wanneer ze opgekruld zijn en leg ze op een
    zeef
  • Maak het aan als een salade door peper, zout, sushiazijn en olijfolie toe te voegen
  • Pluk wat dille en meng dit er ook doorheen
Korting, acties en workshop informatie

De Crole Nieuwsbrief