Gegrilde dry ages tomahawk steak met kruiden olie
Ingrediënten
- Het gewenste aantal tomahawks
- ½ bosje peterselie
- ½ bosje basilicum
- ½ bosje tijm
- ½ bosje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- Peper & zout
- Olijfolie
- Witte wijnazijn
Bereiding
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor direct grillen.
- Snij ondertussen alle kruiden, rode peper en de knoflook zo fijn mogelijk en doe deze
in een bak. - Doe hier een scheutje witte wijnazijn bij en een flinke scheut olijfolie.
- Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Zet de kruidenolie in de
koelkast. - Als de BBQ goed heet is smeer je de tomahawk steak in met olijfolie.
- Grill de tomahawk steak om en om tot een kerntemperatuur van 48/50 graden.
- Haal de steak van de BBQ en laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder
aluminiumfolie. (leg de folie los over de steak, anders gaart deze verder) - Snij de steak in dunne plakjes en breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de steak met de kruidenolie.