Ingrediënten picanha van kalf:
- 2 kalfspicanha’s
 - Zout en peper (of eventueel een BBQ rub naar keuze)
 - Neutrale olie
 
Bereiding picanha van kalf:
- Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot 200 graden. Ook
kan hiervoor de Afrikaanse Braai gebruikt worden - Verwijder vlies van de picanha en snijd met de draad van het vlees mee in lange
plakken (ongeveer 2 vingers dik) - Wrijf wat neutrale olie op het vlees en kruid met peper en zout
 - Grill boven direct vuur tot een kern is bereikt van 52 graden en het vet goudbruin is
geroosterd - Laat minimaal 5 minuten rusten
 
Ingrediënten aardappelcrème:
- 1 kg kruimige aardappel, geschild en gewogen na het schillen
 - 250 gram boter
 - 250 gram melk
 - 1 teentje knoflook
 - Zout naar smaak
 
Bereiding aardappelcrème:
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke, kleine stukken
 - Doe ze in een pan met koud water en voeg de knoflook en wat zout toe
 - Breng aan de kook en kook de aardappels tot ze goed gaar zijn
 - Breng in een ander pannetje de melk en boter kort aan de kort (let erop dat het niet
overkookt) - Giet de aardappels af, verwijder de knoflook en druk ze door een zeef of stamp ze fijn
met een pureestamper - Giet het warme mengsel van boter en melk erbij en breng de aardappelcrème op
smaak met zout 
Ingrediënten kruidenolie
- 30 gram kruiden
 - 100 gram neutrale olie
 
Bereiding kruidenolie:
- Verwarm de olie tot 50 graden
 - Blender de kruiden met de lauwe olie en zorg dat de kruiden goed gemengd zijn
 - Zeef vervolgens de olie met behulp van een hele fijne zeef of een koffiefilter en laat
dit uitlekken 
Ingrediënten paddenstoelen crème saus:
- 250 gram champignons, schoongemaakt
 - 2 sjalotten, schoongemaakt
 - 1 teen knoflook
 - 50 ml witte wijn
 - 500 ml bouillon
 - 500 ml slagroom
 - 1 takje lavas
 - 1 blaadje laurier
 
Bereiding paddenstoelen crème saus:
- Snijd de paddenstoelen, sjalotten en knoflook fijn
 - Voeg een klont boter toe aan een pan en fruit hierin de paddenstoelen, sjalotten en
knoflook tot ze gebakken en aromatisch zijn - Voeg de lavas en laurier toe
 - Blus het geheel af met de witte wijn en laat dit verdampen
 - Voeg de bouillon en slagroom toe
 - Breng het geheel aan de kook en laat dit reduceren tot ongeveer een derde (300-350
ml) - Verwijder de lavas en laurier en pureer de saus zo glad mogelijk
 - Zeef de saus eventueel om hem extra glad te krijgen
 - Breng op smaak met peper en zout
 
Ingrediënten garnituur:
- 5 stuks enoki paddenstoel
 - 5-10 aardperen (afhankelijk van de grootte)
 - Olijfolie
 - Peper
 - Zout
 
Bereiding garnituur:
- Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 180 graden
 - Was de aardperen en zorg dat er geen onzuiverheden meer aan zitten
 - Wrijf ze in met olijfolie, peper en zout en pof ze op de BBQ gedurende 30-45 minuten
tot ze krokant van buiten zijn en zacht van binnen - Snijd ze in partjes en kruid ze van binnen nog met peper en zout
 - Snijd de enoki in de lengte door
 - Snijd een ruitjespatroon in de paddenstoel
 - Kruid ze met peper en zout en grill ze boven direct vuur tot ze goudbruin en mooi
gaar zijn - Dit kan ook gebeuren op de Afrikaanse braai.
 - Besprenkel met een paar druppel sojasaus na het grillen voor extra smaak