Ingrediënten:
- 300 gram hertenbout
- 2 banaansjalotten, schoongemaakt
- Bieslook naar smaak
- Peper en zout
- Balsamico azijn
- Olijfolie
- 10 kwarteleieren
- 1 briochebrood
Bereidingswijze:
- Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 180 graden
- Verwarm een poffertjespan op de BBQ en vet deze in met zonnebloemolie
- Snijd van de hertenbout 300 gram af en verwijder al de vliezen en pezen.
- Snijd eerst dunne plakken van het vlees (eventueel met de snijmachine), vervolgens
dunne reepjes en als laatste fijne blokjes. - Snipper de banaansjalotten zo fijn mogelijk
- Snijd de bieslook in fijne ringen
- Meng de sjalot en bieslook bij de tartaar en breng dit op smaak met peper, zout, een
beetje balsamico azijn en olijfolie voor de smeuïgheid. - Snijd van de brioche dunne plakken en snijd ze in de gewenste maat
- Smeer ze in met olijfolie, peper en zout en rooster ze goudbruin op de BBQ
- Bak de kwarteleieren in de poffertjespan op de BBQ en zorg dat de dooier lopend
blijft. - Doe de tartaar op de toast van brioche en leg er vervolgens het eitje op.
- Werk af met versgemalen peper en bieslook