Ingrediënten mousse:
- 225 gr geitenkaas (zonder korst)
 - 400 gr slagroom
 - 100 gr witte wijn
 - 9 gr gelatine
 
Bereiding mousse:
- Snij de geitenkaas in blokjes of verkruimel deze tot kleine stukjes
 - Sla de slagroom lobbig met de kitchenaid
 - Week intussen de gelatine in koud water
 - Verwarm de witte wijn tot 50 graden
 - Los hier de geweekte gelatine in op
 - Roer met een garde de geitenkaas glad
 - Voeg het witte wijn mengsel hier aan toe
 - Laat het geheel afkoelen tot onder de 35 graden
 - Maak familie door een deel van de slagroom erdoor te spatelen
 - Voeg tot slot de rest van de slagroom toe
 - Verdeel de mouse in mallen en laat deze opstijven in de vriezer
 
Ingrediënten crumble:
- 100 gr boter (koud)
 - 100 gr suiker
 - 100 gr bloem
 - 2 gr zout
 
Bereidingswijze crumble:
- Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 160 graden
 - Weeg alle ingrediënten af
 - Meng de boter samen met de suiker
 - Voeg daarna de bloem en het zout toe en meng (eventueel op stand 1 van de
keukenmachine) tot er kruimels ontstaan - Bak deze kruimels op 160 graden af tot deze goudbruin zijn
 
Ingrediënten gebrande geitenkaas:
- 10 kleine geitenkaasjes
 - Rietsuiker
 - Gasbrander
 
Bereidingswijze:
- Bestrooi wat rietsuiker over de geitenkaasjes
 - Brand met een gasbrander de rietsuiker tot karamel
 
Ingrediënten tarte tatin:
- 20 vijgen
 - 1 pakje bladerdeeg van 10 vellen
 - 300 gram suiker
 - 30 gram boter
 
Bereidingswijze tarte tatin:
- Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 200 graden
 - Verwijder de steel van de vijgen en snijd de vijgen in de lengte in vieren.
 - Maak in een pan een droge karamel van de suiker. Roer tijdens het maken van de
karamel niet in de pan! Hierdoor kan de suiker weer kristalliseren en krijg je stukjes. - Voeg eventueel een stuk steranijs toe bij de karamel
 - Voeg de boter toe en meng dit onder de karamel
 - Verdeel wat karamel in vuurvaste bakjes en leg hier de vijgen netjes op
 - Steek de bladerdeegplakken uit zodat ze passen op de bakjes en bak ze in ongeveer
20-30 minuten gaar en goudbruin.