Vitello tonnato met gefrituurde kappertjes
Ingrediƫnten
- Kalfsmuis
 - Cherrie tomaten
 - 1 blikje tonijn
 - mayonaise
 - Rucola sla
 - Olie (om te frituren)
 - Olijf olie
 - Peper & zout
 
Bereiding
- Steek de BBQ aan en laat deze op temperatuur komen.
 - Giet ondertussen de tonijn af en doe deze in de keuken machine.
 - Doe 5 eetlepels mayonaise bij de tonijn en draai het geheel fijn tot een
gladde mayonaise. - Breng de tonijn mayonaise op smaak met peper en zout.
 - Zet de tonijn mayonaise in de koelkast tot gebruik.
 - Pof nu de cherrie tomaten op de bbq. (let op dat ze niet helemaal gaar
worden) - Haal de tomaten van de bbq als het velletje gescheurd is en leg deze weg
tot gebruik. - Zet in een pannetje een laag olie op klein vuur. (Let op de temperatuur!)
 - Giet de kappertjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier.
 - Als de olie warm is kunnen de kappertjes er in.
 - Frituur de kappertjes tot ze openspringen en mooi krokant zijn.
 - Haal de kappertjes uit de pan en leg ze in een bakje met keukenpapier
zodat ze het overtollige vet verliezen. - Gril nu de kalfsmuis tot een kerntemperatuur van 48/50 graden.
 - Haal de kalfsmuis van de BBQ en laat deze ongeveer 10 minuten rusten
onder aluminium folie. - Maak de rucola sla aan met een beetje olijf olie en breng op smaak met
peper en zout. - Snij de kalfsmuis in dunne plakken en leg op een bord. Leg hier de sla en
cherrie tomaten op. Besprenkel het geheel met de gefrituurde
kappertjes.