Het Crole Natuurrund
Al vier generaties duurt de liefde voor runderen vanuit de Crole Hoeve. Tegenwoordig werken we onder het concept Crole Natuurrund met robuuste runderrassen in natuurgebieden. Hiermee leveren we een bijdrage aan de
beheerdoelen van de Nederlandse natuurgebieden.
Ook zijn we bezig om gecultiveerd rundvlees te realiseren op de boerderij. Met onze kleine veekudde, willen we in de toekomst kwaliteitsvlees produceren, zonder dat het dier ervoor naar de slacht hoeft. Een sterk staaltje innovatie!
BBQ Workshops
Samen koken, samen proeven, samen meer te weten komen over het prachtige vlees van onze Natuurrunderen. In de workshops leert u hoe het uitbenen van een Natuurrund in zijn werk gaat. Het vlees gaan we samen bereiden op de big Green Egg, Kamado Joe, Afrikaanse Braai en Smoker.
De workshops vinden plaats in het sfeervolle smaaklokaal op de boerderij van Crole Hoeve. Deze landelijke locatie biedt bovendien veel extra mogelijkheden, zoals een rondleiding met huifkar naar onze runderen in het natuurgebied het Vresselse bos.
Voor groepen van minimaal 10 personen kunnen wij een bbq workshop op maat verzorgen!
Vlees van levende runderen
Geen runderbiefstuk of tartaartje op je bord, maar een gecultiveerde hamburger dat is gemaakt van een nog levend rund. Geen verre toekomst en al dichterbij dan je denkt!








Kristalheldere keten
In de gehele keten zijn aspecten als traceerbaarheid, dierwelzijn en hygiëne maximaal geborgd. Voor de begrazing maken we pachtafspraken met de terreinbeheerders. We werken met slagers van dichtbij, waar we de dieren zelf heenbrengen. In ruime veewagens, die ze al van kleins af aan kennen, omdat ze daarin regelmatig van het ene naar het andere gebied zijn gebracht.
De verwerking doen we samen met onder meer gerenommeerde slachterijen en verwerkingslocaties door heel Nederland. Zo bedienen we met een mooi assortiment vlees rechtstreeks aan de horeca en staat Crole Natuurrund garant voor kwaliteitsvlees uit natuurgebieden.
Samen met de natuur
Onze nationale parken en andere natuurgebieden bestaan deels uit graslanden, bossen en open terreinen. Het is de bedoeling, dat hier een grote variëteit aan bloemen, planten en kruiden gaat groeien. Goed voor vogels, insecten en reptielen. Méér biodiversiteit, daar gaat het om. De grond moet daarvoor verarmen en dat gebeurt door begrazing. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere terreinbeheerders zetten daar onder meer runderen voor in.
Crole Natuurrund heeft met deze organisaties en met collega-veehouders afspraken gemaakt over begrazing met runderen. Het zijn robuuste rassen, die bijna het hele jaar door in kuddes buiten lopen. Kalfjes blijven bij hun moeder tot er weer een nieuw kalfje komt.
Kunstmest en antibiotica zijn taboe en de runderen groeien een stuk langzamer dan op het uniforme productiegras dat je overal in de weilanden ziet. Die natuurlijke voeding en trage groeiwijze proef je terug in het vlees wat wij rechtstreeks leveren aan de horeca.
Huur voor een vergaderruimte
Landelijk vergaderen
Landelijke veraderruimte | €270,- per dag deel
Huur een appartement of studio
Appartement op het erf
Appartement op het erf
Studio op het erf
Studio op het erf
Onze ambassadeurs












