Ingrediënten:

Voorbereiding: breng de Kamado zonder hitteschild naar de 220 graden.

Op het moment dat je tijdens het aansteken het deksel sluit om de temperatuur omhoog te
brengen leg je eerst aan de zijkant de zoutsteen zodat hij rustig mee op kan warmen. De steen is
nu klaar voor gebruik. Het is heel belangrijk om de zoutsteen heel langzaam op te warmen, dit om
te voorkomen dat de zoutsteen scheurt en/of breekt.

Bereiding:
Smeer de zalm in met olijfolie en leg deze met de huid naar boven op de steen.
Meng de tomaatjes met olijfolie en twee eetlepels rub en leg deze op de steen naast de zalm.
Zodra de onderkant mooi aan het garen is en je de garing tot het midden van de zijkant van de
zalm omhoog ziet trekken, draai je de zalm om totdat hij een kerntemperatuur heeft van 45
graden. Dan is hij super sappig en mooi roze gegaard en is hij klaar om geserveerd te worden.
De kerntemperatuur kan je het beste meten met een kern temperatuur meter die enkel
temperatuur op het puntje meet.
Eet smakelijk!